Βρώσιμα νύχια από τη Jessie Mills.

της Φρόσως Κοτρωνιά

 

Η Jessie Mills είναι μια τεχνίτρια νυχιών από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αρκετά γνωστή ανά τον κόσμο, καθώς δημιούργησε βρώσιμα νύχια από σοκολάτα.

Η Mills για να πετύχει τα βρώσιμα νύχια, φτιάχνει με κυκλικές κινήσεις ένα γλάσο από σοκολάτα πάνω σε κάθε νύχι. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι γάλα, λευκή και μαύρη σοκολάτα, δημιουργώντας έτσι διαφορετικά γλάσα για κάθε νύχι. Σε κάποια νύχια μάλιστα, πάνω από το σοκολατένιο γλάσο, τοποθετεί μικρές ασημένιες μπάλες, οι οποίες είναι επίσης βρώσιμες ή σταγόνες από λευκή σοκολάτα.

Η εφευρετική Mills αποκάλυψε, πως εμπνεύστηκε τα σοκολατένια βρώσιμα νύχια, όταν πήρε μέρος σε ένα μεγάλο event για νύχια, το λεγόμενο «The polish mountain challenge». Σε αυτό το event, bloggers, που ασχολούνται με την ομορφιά, άπλωσαν περίπου εκατό στρώσεις από διαφορετικά σε χρώμα βερνίκια νυχιών, δημιουργώντας έτσι ένα σκληρό και πολύχρωμο εξόγκωμα σε κάθε νύχι, το οποίο έμοιαζε με ουράνιο τόξο.

Οι απόψεις γύρω από τη νέα της δημιουργία, όπως είναι αναμενόμενο, είναι κυρίως αρνητικές.

Κάποιοι θεώρησαν τα βρώσιμα νύχια αηδιαστικά, ενώ άλλοι προβληματίστηκαν σχετικά με το πόσο υγιεινό είναι να τρως σοκολάτα από τα νύχια σου. Να σημειωθεί, πως η Mills στο βίντεο που γύρισε την ώρα που φτιάχνει τα βρώσιμα νύχια, τρώει τη σοκολάτα από αυτά.

Η ίδια συμφωνεί με αυτές τις απόψεις χωρίς όμως να τις δίνει μεγάλη σημασία και παραδέχεται πως τα σοκολατένια βρώσιμα νύχια της δεν είναι ιδιαίτερα όμορφα ή ελκυστικά.

Παρόλα αυτά, το εν λόγω βίντεο προβλήθηκε στο instagram γύρω στις 57.000 φορές και η Mills έχει αποκτήσει περίπου 26.500 οπαδούς στο instagram, 50.000 στο youtube και 44.500 στο facebook.

 

Froso Kotronia
Δασκάλα, απόφοιτος του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αγαπά τη μόδα, τη μουσική και τον κινηματογράφο.